Tipy na výlet

18.06.2013 10:38

Tipy na výlet:
Pustevny, Skanzen Rožnov, automobilové museum Tatra Kopřivnice ,Hrad Hukvaldy, Štramberská Trúba, Slovensko Rajecké Teplice a další

  • Jarní měsíce přímo vybízejí k tomu, abyste zkoumali okolí například s pomocí bicyklu nebo také i on-line bruslí. Projedte se údolím Rožnovské Bečvy po cyklodálnici "C1 CYKLOZTEZKA BEČVA". Vede z Horní Bečvy do Valašského Meziříčí a měří necelých 33 km. Úsek této cykloztezky patří vůbec mezi nejmodernější cykloztezky u nás. Vy máte šanci se připojit na Dolní Bečvě a vydat se např. do blízkého Rožnova pod Radhoštěm. Po cykloztezce je to asi 6,5 km a trasa vede mimo hlavní silnici krásným okolím povodí řeky Bečvy. Půjde vám to snadno, trasa vede mírně z kopce. Pokud by se vám nechtělo zpět šlapat do kopce, můžete využít od května do konce září o sobotách, nedělích a svátcích Cyklobusu . (viz. také tel. 571 757 503). Trasu mohou směle využít také maminky s kočárkem, dále vozíčkáři, turisté a v zimě i běžkaři.

Horní Bečva je dobrým východiskem pro turistiku – Radhošť, Pustevny, Velké Karlovice. Mezi další zajímavá místa patří například Valašské muzeum v přírodě, které se nachází v nedalekém Rožnově pod Radhoštěm (cca 15km), gibon park – zábavní park nejen pro děti (také v Rožnově). Muzeum tatry najdete v Kopřivnici, Sukenicku rozhlednu na Horní Bečvě a přehradní nádrž Šance je vzdálena cca 25km.

 V letním období se můžete koupat v přehradě, která leží nedaleko penzionu. Také je možnost na přehradě vyjížďky na loďce. Okolní lesy jsou plné lesního ovoce a hub.

V zimě je toto místo vyhledáváno milovníky zimních sportů. V okolí se nachází hned několik lyžařských sjezdovek – některé i s možností večerního lyžování. Pro milovníky běžeckého lyžování se zde nachází upravované běžkařské tratě.

Popis okolí:

  • 2 km od oběktu přehrada Bečva k letnímu koupání.
  • 3 km od oběktu nová sedačková lanovka a spousta lyžařských i turistických tras dle výběru
  • 12 km poutní místo Radhošt (Pustevny)
  • 12 km Valašské Museum v přírodě Rožnov pod Radhoštěm

 

Kontakt

PENZION ‘NA LŮKÁCH’

penzionek@centrum.cz

www.penzion-nalukach.cz
Horní Bečva ev.č. 0296
Horní Bečva
756 57

IČO: 61720569
DIČ: CZ7556264177

+420 739 315 960
+420 602 525 852

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode